Οι θέσεις της Νέας Ελλάδας

 

 

Οι θέσεις της Νέας Ελλάδας

Η Νέα Ελλάδα, ως κόμμα πολιτών και όχι ως απόκομμα ή παραφυάδα του υπάρχοντος νοσηρού πολιτικού συστήματος, κατανοώντας την ανάγκη πολλών Ελλήνων πολιτών να γνωρίσουν τις θέσεις της, αποφάσισε να τις καταθέσει επιγραμματικά και να γνωστοποιήσει πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε την χώρα μας, να εκδιώξουμε τους επίδοξους κατοχείς της πατρώας γης και να εκπαραθυρώσουμε οριστικά και αμετάκλητα όλα τα ανδρείκελα – μαριονέτες που έχουν φέρει την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής.

Όποιος θέλει την πατρίδα μας, ας βρει το θάρρος να μας κηρύξει πόλεμο. Όποιος μας κηρύσσει πόλεμο, θα δεχθεί τα αποτελέσματα που του αρμόζουν.

Η Νέα Ελλάδα καλεί τους Έλληνες να πλαισιώσουν τις τάξεις της για να αρχίσει η Ελλάδα τον δρόμο της ανάκαμψης και της πραγματικής δημοκρατίας και όχι της ολιγαρχίας των εκλεκτών, των παρεών, των συμμαθητών και των αθλίων υποτακτικών των τραπεζιτών.

Υπογραφές και νόμοι της Κυβέρνησης Παπανδρέου

Η Νέα Ελλάδα δεν αναγνωρίζει καμία υπογραφή του καθεστώτος Παπανδρέου. Είτε αυτή η υπογραφή μπήκε για το μνημόνιο (την δανειακή σύμβαση πριν από αυτό) είτε για οτιδήποτε ακολούθησε του μνημονίου. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας νόμος του κράτους που καταπατά το Σύνταγμα. Κι επειδή όλα τα εκτρωματικά νομοσχέδια καταπατούν το Σύνταγμα, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εκθέτουν σε τεράστιο κίνδυνο και την ανεξαρτησία της χώρας, οι νόμοι τους μπορούν να τυπωθούν σε χαρτιά υγείας και να τους δοθούν προς ιδία χρήση.

Τιμωρία όσων συμμετείχαν στην κατοχή της χώρας

Όσοι συμμετείχαν με την υπογραφή τους ή την ανοχή τους στην εξαθλίωση της χώρας, θα τύχουν ειδικής μεταχείρισης. Πρώτον, θα απολέσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Δεύτερον, θα αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη, με δικαστές ενόρκους πολίτες. Τρίτον, θα τους αφαιρεθεί ολόκληρη η περιουσία που θα βρεθεί στο όνομά τους ή στο όνομα συγγενή πρώτου βαθμού, οπουδήποτε και αν βρίσκεται αυτή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τράπεζες

Σχετικά με τις τράπεζες, η θέση μας είναι επίσης σαφής. Όσες δεν αντέχουν την κρίση, μπορούν να κλείσουν, όπως κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις. Πριν να κλείσουν θα επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει (φυσικά με τον ανάλογο τόκο). Στη θέση που βρισκόμαστε ως χώρα, οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει ένας έλεγχος (κυρίως στα παιχνίδια κέρδους εις βάρος της Ελλάδας, στα οποία συμμετέχουν και Ελληνικές Τράπεζες) τέτοιος που θα μπορέσει να βρει και να τιμωρήσει παραδειγματικά εκείνους τους τραπεζίτες που έπαιξαν εις βάρος της πατρίδας μας.

Ασυλία πολιτικών

Η ασυλία των βουλευτών θα πρέπει να υφίσταται μόνο σε θέματα πολιτικής τοποθέτησης. Σε τίποτε άλλο. Εάν παραβιάζουν το νόμο θα τον αντιμετωπίζουν, όπως όλοι οι πολίτες. Ο θεσμός του βουλευτή, του ανθρώπου που ζει υπεράνω του νόμου και απολαμβάνει σειρά ευεργετημάτων που του δίνει ο νόμος, πρέπει να τελειώσει. Καμία δημοκρατία δεν έχει πολίτες διαφόρων ταχυτήτων. Μόνο οι ολιγαρχίες, όπως αυτή που ζει η χώρα από το 1821 και μετά.

Το Χρέος της Ελλάδας

Χρέος της Ελλάδας δεν υφίσταται όσο αυτό δεν ερευνηθεί. Και νομίζω πως είμαστε σαφείς σε αυτό. Από εκεί και μετά, με γνώμονα ΜΟΝΟ το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, θα δώσουμε την δυνατότητα αποπληρωμής μόνο εκείνου του χρέους που θα βρεθεί νόμιμο (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο περί ομολογιακού δανεισμού κρατών).

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Θα κάνουμε έρευνα σε όλους αυτούς που επί δεκαετίες καρπώθηκαν χρήματα από την Ε.Ε. για να αγοράσουν καινούργια μηχανήματα για τα εργοστάσιά τους. Όσοι βρεθούν (και θα είναι πάρα πολλοί αυτοί) πως καρπώθηκαν τα χρήματα χωρίς να προχωρήσουν στις νέες τεχνολογίες και στην αύξηση του δείκτη ανταγωνιστικότητας της χώρας, θα δεχθούν ποινές παρόμοιες με εκείνες των πολιτικών, που αναφέρθηκαν πριν.

Πωλήσεις κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων

Δεν αναγνωρίζουμε την πώληση καμίας κρατικής εταιρείας. Θέτουμε δε επ΄ αμφιβόλω και τις πωλήσεις αρκετών ιδιωτικών (συνεταιριστικών) εταιρειών, που πωλήθηκαν αντί πινακίου φακής, αφού οδηγήθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Δημόσιοι Υπάλληλοι και απολύσεις

Οι απολύσεις είναι παράνομες. Η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σχετικά με το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων της. Θα γίνει, φυσικά, ένας εξορθολογισμός και κατανομή θέσεων που θα αποδώσει στο δημόσιο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όποιος υπάλληλος τολμά να ερμηνεύει νόμους, θα απολύεται και θα πληρώνει αποζημίωση προς το δημόσιο αλλά και προς τον πολίτη τον οποίο ζημίωσε με οποιοδήποτε τρόπο. Θα πραγματοποιείται ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος ως προς την συμπεριφορά και την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών λειτουργών.

Χρέη προς το Δημόσιο - Μείωση της ανεργίας

Όσοι χρωστούν στο δημόσιο θα κληθούν να μετέχουν οικονομικά στην δημιουργία εργοστασίων και βιομηχανιών. Η σχέση τους θα είναι σχέση μετόχου χωρίς δικαίωμα ψήφου και οι απολαβές τους θα γίνουν πράξη μόνο όταν εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό που χρωστούν (συν τους τόκους). Μέχρις εκείνου του σημείου δεν θα παίρνουν τίποτε. Άρνηση συμμετοχής θα σημαίνει αυτόματα δήμευση περιουσίας (κινητής, ακίνητης, καταθέσεων και οποιασδήποτε άλλης μορφής)

Δημόσια Έργα και Μεγαλοεργολάβοι

Επειδή κανένα δημόσιο έργο δεν πληροί τις προϋποθέσεις παραλαβής, οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά ποσά για μη σωστή ολοκλήρωση των έργων. Οποιαδήποτε άρνηση καταβολής των ποσών αυτών θα αντιμετωπίζεται με τους τρόπους που ήδη αναφέρθηκαν.

Παιδεία

Σχετικά με την Παιδεία, θα γίνει ένας σοβαρότατος εξορθολογισμός και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες μέθοδοι αξιολόγησης των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Επίσης, στα Πανεπιστήμια, θα εισαχθούν επιστήμονες για να αναλάβουν ακαδημαϊκό (και ερευνητικό) έργο, ενώ θα επιστρέψουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσοι ποικιλοτρόπως εισήλθαν και κατέλαβαν θέσεις Πανεπιστημιακών.

Υγεία

Για την Υγεία, τα πράγματα είναι σαφέστατα. Δημόσια υγεία και μόνο δημόσια υγεία. Περιπτώσεις κατά τις οποίες Έλληνες πολίτες θα "οδηγούνται" από την δημόσια στην ιδιωτική υγεία, θα τιμωρούνται βαρύτατα. Τόσο οι εμπλεκόμενοι γιατροί του δημοσίου, όσο και οι εμπλεκόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, θα χάνουν τα πάντα. Από πτυχίο (για τους γιατρούς) έως ολόκληρη την επιχείρηση (για τους επιχειρηματίες).

Έλεγχος στην αγορά και στις τιμές αγαθών

Αυστηρότατος έλεγχος της αγοράς για τις τιμές των αγαθών. Όποιος παραβιάζει τις τιμές που θα υποδεικνύει το κράτος, θα γνωρίζει βαρύτατα (με διαπραγματεύσιμα) πρόστιμα που θα επιβάλουν τα δικαστήρια με ενόρκους πολίτες και όχι δημόσιοι υπάλληλοι. Περιπτώσεις, κατά τις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι θα κάνουν "τα στραβά μάτια" σε παραβατικές συμπεριφορές επιχειρηματιών, θα τιμωρούνται όπως ήδη έχει αναφερθεί.

Γεωργία - Κτηνοτροφία

Πραγματική στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η χώρα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης στην τροφή και στη συνέχεια αντί να εισάγει, να εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Ελλάδα. Η στήριξη αυτή θα γίνει με αντίστροφα μεγέθη, έτσι ώστε να μπορέσουν πρώτα οι μικροπαραγωγοί - αγρότες να εργαστούν προς την κατεύθυνση αύξησης της παραγωγής τους. Δημόσιες εκτάσεις που παραμένουν χωρίς εκμετάλλευση, θα δίνονται στους αγρότες με μικρές αγροτικές επιφάνειες, για να τονωθούν οικονομικά. Οι μεγαλο-αγρότες θα περιμένουν στο τέλος της σειράς που θα δοθούν αυτές οι βοήθειες

Δημογραφικό

Το πρόβλημα της Ελλάδας με την γήρανση του πληθυσμού της είναι καταγεγραμμένο. Ταυτόχρονα αυτό το πρόβλημα λειτουργεί ανάδρομα και μειώνει την δυναμικότητα της χώρας προς τον αναγκαίο δρόμο της ανάπτυξής της. Με προγράμματα στήριξης των πολυμελών (τρίτεκνων και πολύτεκνων) οικογενειών, αλλά και με προγράμματα στήριξης για την δημιουργία οικογενειών σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, είμαστε βέβαιοι πως θα αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που απαιτεί την άμεση λύση του. Η στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της ίδιας της πατρίδας μας, η οποία απειλείται ευθέως με αφελληνισμό.

Λαθρομετανάστευση

Η λαθρομετανάστευση, πηγή πολλών δεινών για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία, θα αντιμετωπιστεί με πιέσεις προς την Ευρώπη για εφαρμογή της αναλογίας πληθυσμού και μεταναστών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να λειτουργεί ως ανοιχτή φυλακή για τους κατατρεγμένους ή τους πάσης φύσεως και λειτουργίας λαθρομετανάστες. Αναγνωρίζοντας πως είναι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή, αλλά και γνωρίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να διαγραφεί εθνικά για να εξασφαλισθεί η καθαρότητα των βορείων κρατών της Ευρώπης, οι λύσεις που προτείνουμε είναι απολύτως σαφείς. Όσοι λαθρομετανάστες δεν γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη, θα επιστραφούν άμεσα στην Τουρκία (από όπου και κυρίως εισέρχονται) ή στην πατρίδα που δηλώνουν ως τόπο γέννησής τους. Ο ανθρωπισμός είναι ένα «νόμισμα» που έχει δύο όψεις. Όποιος θέλει να βλέπει μόνο τη μία, αυτή την λαθρομεταναστών, καλό είναι να δει και την άλλη όψη, αυτή των Ελλήνων κατοίκων που λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας έχουν μετατραπεί σε «στόχους» ικανοποίησης των αναγκών προς το ζει των λαθρομεταναστών. Σε όσους δεν τα γνωρίζουν ή δεν θέλουν να το αντιλαμβάνονται, υπενθυμίζουμε πως στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες και αυτοί πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Εξωτερική Πολιτική

Η πάγια θέση είναι πως η Ελλάδα, η πατρίδα μας, πρέπει να αποκτήσει φίλους πραγματικούς και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να δημιουργεί λυκοφιλίες. Αν και ο ισχυρότατος παράγοντας για μια ικανή εξωτερική πολιτική είναι η οικονομία της χώρας, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για μία υπερήφανη εξωτερική πολιτική, με την βοήθεια ικανότατων Ελλήνων διπλωματών που σήμερα λοιδωρούνται, προκειμένου να μπορέσει η πατρίδα μας να διαφύγει του εξευτελισμού και της ανηθικότητας που διαφήμισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, διασύροντας έτσι τον Ελληνισμό διεθνώς. Η έναρξη λειτουργίας ειδικών ομάδων σχεδιασμού στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα συνεπικουρείται από ισχυρούς Έλληνες της διασποράς και από λαμπρούς επιστήμονες που έχουν μέχρι σήμερα παραγκωνισθεί από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποτελεί τον πρώτο και μέγιστο σκοπό, ο οποίος θα καλυφθεί σύντομα με μετρημένους ενδιάμεσους στόχους. Η εξωτερική πολιτική οφείλει να εμπνέει σεβασμό στους συνομιλητές της χώρας μας και αυτό είναι εφικτό όταν τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπούν θα είναι σοβαρά και δεν θα λειτουργούν ως γελωτοποιοί και κάκιστοι εκπρόσωποι της Ελλάδας, θα εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό, τα Ελληνικά συμφέροντα και δίκαια και δεν θα είναι κομματικά φερέφωνα κανενός. Με σαφείς θέσεις απέναντι στην Τουρκία (αρχή ίσων μέτρων), άμεση καθήλωση της Σκοπιανής προπαγάνδας αλλά και των Τσάμηδων, θα σταματήσει άμεσα και η οποιαδήποτε γελοία επίθεση δέχεται η Ελλάδα σήμερα. Το Αιγαίο, η ΑΟΖ, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, αποτελούν την καρδιά της Ελλάδας και αυτό θα καταστεί σαφές στον οιονδήποτε εποφθαλμιά μέρος της Ελληνικής γης. CasusBelli και σαφείς προειδοποιήσεις άμεσης τιμωρίας όσων επιχειρήσουν να δοκιμάσουν την Ελληνική ανοχή. Δεν διαπραγματευόμαστε για τίποτε λιγότερο πέρα από τις γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός, πέρα από τις επιθέσεις που σήμερα απειλούν το Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κύπρο.

Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια

Η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω ανικανότητας των πολιτικών. Η αγαστή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η συμμετοχή τους στην πολιτική άμυνας της χώρας και απομάκρυνσης κινδύνων που σήμερα την απειλούν, είναι ένα ζήτημα που δεν σηκώνει αναβολή. Ειδικοί επιστήμονες, με την κληρωτή παρουσία Ελλήνων πολιτών, θα λειτουργούν ως μηχανισμοί ελέγχου διαδικασιών που αφορούν την άμυνα της Ελλάδας. Οι πολίτες πρέπει να έχουν τον λόγο, ενώ οι στρατιωτικοί θα πρέπει να λειτουργούν και να προασπίζονται όσα ο νόμος και η επαγγελματική εξειδίκευσή τους επιβάλλουν.

Οι υπηρεσίες εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. θα διαχωρισθούν και θα ακολουθήσουν τις κατευθύνσεις που ο ρόλος του καθενός απαιτεί. Η εσωτερική ασφάλεια, η επίθεση κατά της εγκληματικότητας και η προστασία των Ελλήνων πολιτών, αποτελούν πρώτιστο μέλημα και χρέος όλων όσων υπηρετούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί ή άνδρες των υπηρεσιών ασφάλειας, λειτουργήσουν εναντίον ή ελλιπώς ως προς τα καθήκοντά τους, θα διώκονται ποινικά, θα διώχνονται από την υπηρεσία που βρίσκονται, θα τους αφαιρούνται τα χρόνια συνταξιοδότησης, ενώ θα γίνεται περαιτέρω έρευνα στα οικονομικά τους για πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλα θέματα της εθνικής ασφάλειας.

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

Go to top