Δημοψήφισμα: Μεσοβέζικη λύση από κυβέρνηση μεσαζόντων

 

 

 Δημοψήφισμα:

Μεσοβέζικη λύση από

κυβέρνηση μεσαζόντων

Τον δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά επέλεξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για δημοψήφισμα προκειμένου να νομιμοποιήσει ΟΛΑ όσα μέχρι σήμερα καταπάτησε, μέσω ενός ωμού εκβιασμού μεταξύ χρεοκοπίας και φτώχειας ή χρέους και φτώχειας.

Το έντιμο από τον Γιώργο Παπανδρέου θα ήταν να ρωτήσει τους Έλληνες αν τον θέλουν για πρωθυπουργό ή ποιά λύση –από όσες τους προταθούν- επιθυμούν να ακολουθήσει η χώρα. Η πρωθυπουργός του εκβιασμού, όμως, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την κάκιστη συνήθειά του, αυτή των εκβιασμών.

Η Νέα Ελλάδα δεν συμφωνεί με προτεινόμενες λύσεις που δεν είναι καν λύσεις. Εκλογές εδώ και τώρα, αν τολμάει, ο πρωθυπουργός του μνημονίου. Οτιδήποτε άλλο πέρα από την κρίση των Ελλήνων πολιτών αποτελεί προϊόν διεργασιών και υπολογισμών και ουσιαστικό εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών.

Εξάλλου, «δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών…» όπως σαφέστατα ορίζεται από το άρθρο 4 του Συντάγματος.

Επιτέλους, αυτή η κυβέρνηση ας σεβαστεί πως ο λαός είναι κυρίαρχος και όχι παιχνίδι αριθμών και μεταφράσεων κατά το δοκούν. Στον κυρίαρχο λαό, λοιπόν, πρέπει να απευθυνθεί ο κρυπτόμενος Παπανδρέου –αν το τολμάει- όπως ο νόμος ορίζει, για μία ουσιαστική λύση.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

 

 

Go to top