Τι θα μας φέρει το 2012; Εσύ αποφασίζεις

 

 

 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Νέα Ελλάδα

Η νέα χρονιά που μπήκε είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει έτος σταθμό για την Ελλάδα. Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές, αλλά και οι πολίτες αυτής της χώρας αντιλαμβάνονται πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αμείλικτο αδιέξοδο. Ή θα προχωρήσουμε και θα υλοποιήσουμε την Μεταπολίτευση που δεν έγινε ποτέ, ή θα βυθιστούμε στους επιτηδευμένους καταστροφικούς σχεδιασμούς εκείνης της γενιάς που φέρει την κύρια και την αποκλειστική ευθύνη για όλα όσα σήμερα βιώνουμε, εκείνης της γενιάς που δεν πρόσφερε σε κανέναν τίποτε άλλο παρά χάντρες, ενώ επεφύλασσε για την ίδια τον άκρατο πλουτισμό μέσα από σχέσεις αδιαφανείς που σαν κύριο χαρακτηριστικό είχαν την διαφθορά.

Η Νέα Ελλάδα επιλέγει τον βηματισμό προς μία καλύτερη Ελλάδα, προς μία Ελλάδα που θα είμαστε υπερήφανοι κάτοικοί της και όχι προς μία της οποίας θα είμαστε εξαθλιωμένοι δουλοπάροικοί της. Εάν όλοι εμείς, δεν κατορθώσουμε να συνταιριάξουμε τις διαφορές μας και να αποκτήσουμε ένα κοινό όραμα, να βαδίσουμε με ένα κοινό σχέδιο, να διδαχτούμε από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, να αποφύγουμε τα λάθη και να δημιουργήσουμε, τότε δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ορθοποδήσουμε, να γίνουμε το παράδειγμα χώρας που την βύθισαν στο χάος και βρήκε τη δύναμη να βγει στην επιφάνεια και να κατατροπώσει τους δυνάστες και τους εκποιητές της.

 

 

Σήμερα, η πατρίδα μας χρειάζεται ανθρώπους και όχι πολιτικούς, οι οποίοι θα σκύψουν το κεφάλι για να εργαστούν και όχι για να επωφεληθούν. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τον κάθε Έλληνα, που θέλει αλλά και που μπορεί να εργαστεί στο δύσκολο έργο επανάκαμψης της πατρίδας μας.

Η Νέα Ελλάδαπροτάσσει ιδέες, απόψεις, προτάσεις, σχέδιο διεξόδου από την κρίση, σχέδιο ολικής επαναφοράς, που βασίζεται στην εμπειρία που μας προσκόμισαν οι συνεχείς λάθος επιλογές και χειρισμοί των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν στηριζόμαστε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν στηριζόμαστε από επικοινωνιολόγους που αναδύουν «ηγέτες» και «ιδεολογίες». Στηριζόμαστε στον κάθε απλό πολίτη αυτής της χώρας, της πατρίδας μας, συνταυτιζόμαστε, συμπορευόμαστε και μαζί κοιτάζουμε προς το αύριο που μας αξίζει.

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας του και οφείλει να επιδείξει την μέγιστη δυνατή ωριμότητα, προκειμένου να αποφύγει τις «σειρήνες», να αποφύγει να επαναλάβει εκείνα τα λάθη του που επέτρεψαν σε ολίγιστους, ευλύγιστους (και ένας Θεός γνωρίζει τι άλλο…) να κατορθώσουν αυτό που κανένας κατακτητής δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ: να επιβληθούν σε μία χώρα υπερήφανων πολιτών.

Είναι άραγε σήμερα ο Ελληνικός λαός ώριμος όσο πρέπει;
Είναι έτοιμος να ακούσει και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ιστορίας;
Είναι έτοιμοι οι Έλληνες να ακολουθήσουν την καρδιά και όχι την τσέπη (που αδειάζει επιτηδευμένα με ραγδαίους ρυθμούς, από επιτηδευμένους κλεπτοκράτες);

Η Νέα Ελλάδα προτάσσει και καλεί όλους τους Έλληνες στην δημιουργία μίας γέφυρας της Ελλάδας με το αύριο. Σε ένα αύριο που θα χτισθεί χωρίς αλαζονεία, χωρίς εγωπάθειες, με σκληρό αγώνα για να διορθωθούν τα λάθη ανάξιων πολιτικών.

Καλούμε σε μία πανεθνική συνεννόηση, σε μία κοινή πορεία. Καλούμε ολόκληρο τον Ελληνισμό, που βρίσκεται εντός και εκτός συνόρων. Στους Έλληνες που έρχονται, αξίζει μία χώρα και όχι ένας χώρος. Το χρέος μας είναι κυρίως στα παιδιά μας και όχι στις «δάνειες δυνάμεις» και στις εν γένει δυνάμεις κατοχής που επέτρεψαν προδοτικά φερόμενοι πολιτικοί να εισέλθουν στην πατρίδα μας για να την καταληστεύσουν.

Ζούμε τη στιγμή της κρίσιμης απόφασης. Τη στιγμή της δικής μας ευθύνης. Τη στιγμή που η ιστορία φέρνει σε λίγους. Θα ανταποκριθούμε ή θα χαθούμε;

Η Νέα Ελλάδα είναι εδώ. Δίπλα μας. Μαζί μας. Και κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί, επειδή οι Έλληνες δεν θα επαναλάβουν το λάθος, δεν θα ξανακούσουν τις Κασσάνδρες, δεν θα υπογράψουν την εξαθλίωσή τους και την καταστροφή τους.

Η Νέα Ελλάδα θέλει. Οι Έλληνες μπορούν. Ποιος μπορεί να μας εμποδίσει να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω;

Καλή Χρονιά, αδέλφια. Ετούτη η χρονιά θα σημαδέψει εμάς και θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της Ελλάδας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Νέα Ελλάδα.

Ηλίας Μαρκόπουλος
Πρόεδρος της
Νέας Ελλάδας

Go to top