Το επικάλεσμα του δικαιώματος της ‘δημοσιονομικής αδυναμίας’ (State of Necessity) το είχε προτείνει πρώτη η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ πριν δυο χρόνια!

 

 

Το επικάλεσμα του δικαιώματος της ‘δημοσιονομικής αδυναμίας’ (State of Necessity) το είχε προτείνει πρώτη η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ πριν δυο χρόνια!

 

Γράφει ο Ηλίας Μαρκόπουλος

 

Τώρα τελευταία, διαβάζω πολλά άρθρα και απόψεις στα μπλόγκ και γενικά στο ελληνικό διαδίκτυο, με θέματα και προτάσεις που έχουν να κάνουν με το ζήτημα της "δημοσιονομικής αδυναμίας" ή αλλιώς State of Necessity, όπως αναφέρεται στο Διεθνές Δίκαιο και αναρωτιέμαι μήπως τώρα κάποιοι ανακάλυψαν την Αμερική.

 

Είναι άδικο πραγματικά, να αναφέρονται όλοι αυτοί οι κύριοι σε ένα ζήτημα που ναι μεν προϋπήρχε ως νομικός όρος και δικαίωμα ενός κράτους στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά να μην αναφέρονται καθόλου στο γεγονός οτι ένα μικρό (τότε) πολικό κίνημα το είχε προτείνει ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει ο τόπος, προτού ο - τότε πρωθυπουργός - κύριος Παπανδρέου, μας επιβάλει το Μνημόνιο.

 

Δεν θέλουμε να το παίξουμε "έξυπνοι" ή "ξερόλες", προς Θεού! Αλλά όταν η επίσημη πολιτική ηγεσία του τόπου, υποτίθεται οτι αναζητούσε μια σοβαρή και με μεγάλες προοπτικές λύση στο πρόβλημα του Χρέους, εμείς είχαμε προτείνει τόσο με την επίσημη θέση μας στην ιδρυτική μας διακήρυξη, όσο και σε ξεχωριστό μας άρθρο, το επικάλεσμα του δικαιώματος της "Δημοσιονομικής Αδυναμίας" που μας παραχωρεί το Διεθνές Δίκαιο ως τη μοναδική - όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα - λύση στο πρόβλημα που έμελλε να γίνει και η μοιραία ταφόπλακα στις προσδοκίες του Εθνους για ανάνηψη.

 

Σας παραθέτω εδώ αυτούσιο το άρθρο που είχα συντάξει τότε, στις 12 Ιουνίου του 2010 μαζί με την ιδρυτική επιτροπή του κινήματός μας λίγες μέρες μετά την εισαγωγή μας στο Μνημόνιο για του λόγου το αληθές και που αναρτήθηκε και πάλι τον Μάιο του 2011 στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Διαβάστε και δείτε πόσο μέσα έχουμε πέσει στους υπολογισμούς μας, παρ΄ ό,τι οι υπολογισμοί μας αυτοί είχαν γίνει με βάση τα ελλειπή στοιχεία τόσο της ΕΛΣΤΑΤ όσο και των επίσημων στατιστικών του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Υπάρχει άλλος δρόμος;

 

 

Παρακολουθώντας τη συστηματική και χωρίς έλεος πλύση εγκεφάλου απο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κυβέρνηση, υπουργούς, βουλευτές και τα φερέφωνά τους, θα μπορούσε να πεί κάποιος ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά αυτός ο οποίος χαράχτηκε απο κάποιους που έδεσαν χειροπόδαρα τη Πατρίδα.

 

 

Την Πατρίδα μας, που μέσα από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ στόν όλεθρο και την καταστροφή.

 

 

Σ’ αυτόν τον όλεθρο και την καταστροφή τον οδηγούν ΑΥΤΟΙ που με αυτή τους την πράξη τέλεσαν το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

 

 

Διότι με το άρθρο 14, παράγραφος 5 της σύμβασης, (μνημόνιο), ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ η Ελλάδα ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας!

 

 

Ο όρος αυτός παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου, καθώς και τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους. Θέτει σε κίνδυνο, την ίδια την εθνική κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας, η οποία σε συνδυασμό με τον όρο της σύμβασης, οι δανειστές πλέον γίνονται ΚΑΤΟΧΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ με δικαίωμα  να μπορούν να μεταβιβάσουν ή να πωλήσουν όλα ή μέρος αυτών σε Τρίτη χώρα!

 

 

Παρέδωσαν οι εντολοδόχοι πολιτικάντηδες και διαπλεκόμενοι υπάλληλοι πολυεθνικών εταιρειών και των Τραπεζών την Εθνική μας Κυριαρχία και ολόκληρη τη Δημόσια Περιουσία με την υπογραφή τους στους εντολοδόχους τους. Αν αυτό δεν είναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, τότε τι είναι;

 

 

Κανείς ΗΓΕΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ακόμη και στην περίπτωση της Γερμανικής Κατοχής, ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Δεν το έκανε δηλαδη η κυβέρνηση  των Δοσίλογων και το έκαναν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 

 

Και τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Απέναντι σ’ αυτό το απεχθές ΕΓΚΛΗΜΑ εναντίον του Λαού και της Πατρίδας, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

 

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ

 

ΝΑΙ! Υπάρχει άλλος δρόμος!

 

 

Τα κράτη από νομική άποψη δεν χρεοκοπούν όπως οι ιδιωτικές εταιρείες. Η περιουσία τους δεν ρευστοποιείται ώστε να αποδοθεί στους δανειστές τους, ούτε εξαφανίζονται επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Όταν αντιμετωπίζουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύσσουν, με μονομερή κυριαρχική τους πράξη, στάση πληρωμών με βάση την επίκληση της Δημοσιονομικής Αδυναμίας ή αλλοιώς State of Necessity που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

 

 

Το μνημόνιο και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική από τους εντολοδόχους πολιτικούς, σύμφωνα με τις παραδοχές του ίδιου του μνημονίου, το χρέος από 119% που είναι τώρα, σε ένα χρόνο από σήμερα, αναμένεται να φτάσει στο 150% περίπου και το 2012 και 2013 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στήριξης αναμένεται να φτάσει με ασφαλείς υπολογισμούς περίπου στο 170%, ίσως και περισσότερο! Σας φαίνεται απίστευτο; Και όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

 

 

Αυτό σημαίνει, ότι σήμερα, το χρέος εξυπηρετείται από το 5% του ΑΕΠ και αύριο θα χρειάζεται το 10% του ΑΕΠ, δηλαδή περισσότερο από το 22% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Δυνατότητα διαχείρισης χρέους αυτού του μεγέθους, ανεξάρτητα ρυθμού ανάπτυξης, είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Μόνοι κερδισμένοι από το μνημόνιο είναι οι ιδιώτες δανειστές μας καθώς και οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες!

 

 

Η επιδιωκόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής θα παρατείνει τον επιθανάτιο ρόγχο της ελληνικής οικονομίας και την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών λόγω της αναπόφευκτης παρατεταμένης οικονομικής λευχαιμίας. Με την παρούσα πολιτική δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, ούτε διέξοδος.

 

 

Οδηγούμεθα σε αργό θάνατο!

 

 

Το ζητούμενο, που είναι η ανάπτυξη, είναι αδύνατη, αφού σε καμιά περίπτωση με αυτή την πολιτική, δεν μπορούν να υπάρξουν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί . Η χώρα βυθίζεται σε βαθιά ύφεση, στασιμοπληθωρισμό και ανεργία, που ξεπερνά σήμερα το 25% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

 

 

Το Διεθνές Δίκαιο δίνει την απάντηση: «Οταν τα κράτη βαρύνονται με υποχρεώσεις έναντι των οφειλετών τους, τις οποίες δεν μπορούν να εκπληρώσουν παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους έναντι του λαού τους, είναι υποχρεωμένες να ικανοποιήσουν κατά προτεραιότητα τις βασικές κοινωνικές ανάγκες έστω και με βλάβη των πιστωτών».

 

 

Η πρόσφατη αλλά και παλαιότερη διεθνής νομολογία και του Διεθνούς Δικαστηρίου, αλλά και εθνικών Δικαστηρίων άλλων κρατών, όπως ΗΠΑ , Ιταλία κ.α., τεκμηριώνουν τα παραπάνω αλλά και τους ισχυρισμούς μας.

 

 

Η προτεινόμενη λύση από την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι: 

 

 

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τώρα! Η Βουλή να εκδώσει πράξη κηρύσσοντας την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κοινωνική οικονομική και διοικητική πολιτική. Με την ίδια πράξη να αναστείλει την πληρωμή του εξωτερικού χρέους με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του.

 

 

Με τον τρόπο αυτό θα ζητήσουμε διαγραφή των 2/3 του εξωτερικού χρέους της χώρας. Η επίκληση της έκτακτης ανάγκης που είναι πραγματικότητα υπό τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ότι τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών προέχουν έναντι των αντιθέτων συμφερόντων, αποκλείει κάθε νομικό έλεγχο από αλλοδαπά δικαστήρια.

 

 

Άλλωστε οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας όταν αγόραζαν ομόλογα και εν γνώσει τους ρίσκαραν. Πέρα του ότι γνώριζαν ότι η υπογραφή του μνημονίου είναι παράνομη και αντισυνταγματική και όσοι το υπέγραψαν θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Λαού και της Πατρίδας. Γιατί για μας τίποτα δεν παραγράφεται, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για εθνική προδοσία.

 

 

Υπάρχει λοιπόν λύση! Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι μας, όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, τόσο το καλύτερο για τη Πατρίδα μας, μια Πατρίδα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

 

 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!

 

 

Με συνέπεια και ευθύνη, η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, χωρίς άναρθρες κραυγές, θα προβεί με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες στα πλαίσια της επιβαλλόμενης νομιμότητας, προκειμένου να απεγκλωβίσει την χώρα και να την βγάλει από το αδιέξοδο.

 

 

Πρέπει επιτέλους να πέσουν οι Τίτλοι Τέλους στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο!

 

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

 

Αφεντικά σε αυτό το τόπο είναι μόνο οι πολίτες του και όχι οι νονοί και τα λαμόγια,

όπως οι ίδιοι αποκαλούν ο ένας τον άλλον στη Βουλή.

 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ!

 

 

Αρκεί ΟΛΟΙ ΜΑΣ να το ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, να το καταλάβουμε, να το κατανοήσουμε!

 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

 

 

O Δρόμος της Εθνικής Αξιοπρέπειας, της Ελληνικής Λεβεντιάς και του Φιλότιμου. 

 

 

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ! 

ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΙΔΗ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

 


Αυτό ήταν το άρθρο, το οποίο και είχαμε αναδημοσιεύσει δυό φορές στην ιστοσελίδα μας και είχαμε διοχετεύσει επίσης μέσω των συνεργατών μας σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο. Σε καμμία περίπτωση λοιπόν δεν είμαστε "Μετά Χριστόν προφήτες", αλλά ούτε και διεκδικούμε δάφνες "ξερόλα" ή οτιδήποτε άλλο. Απλά, ως Νέα Ελλάδα, ως ένα κίνημα απλών Ελλήνων πολιτών, είχαμε πρώτοι διαπιστώσει το άλογον της απόφασης της - τότε - ελληνικής κυβερνήσεως και είχαμε προ πολλού προειδοποιήσει τόσο το λαό, όσο και τους κυβερνώντες.

Φανταστείτε λοιπόν, να είχαμε γίνει αποδεκτοί τότε! Σήμερα, θα μιλάγαμε για μιαν άλλη Ελλάδα, θα είχαμε ήδη μπεί σε τροχιά απίστευτης ανάκαμψης, αφήνοντας πολύ πίσω τις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία) και με βάση τα ενεργειακά μας αποθέματα, ίσως και να θεωρούμασταν η πλέον στρατηγικής σημασίας χώρα της Ευρώπης μαζί με την Κύπρο.

Ομως, εφ΄ όσον το PSI και η νέα δανειακή δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, έχουμε ελπίδες να ανατρέψουμε την όποια κατάσταση, αρκεί να κινητοποιηθούμε ΤΩΡΑ! Τώρα, που έχουμε ακόμη τα πιο ισχυρά διαπραγματευτικά μας όπλα στα συρτάρια μας και τους άσσους στα μανίκια μας. Αργότερα, θα είναι πραγματικά πολύ αργά. Διότι, θα πρέπει να ανατρέψουμε την όλη κατάσταση ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΠΛΩΝ, μιας και οι δανειστές μας θα έχουν το δικαίωμα (βασει του Αγγλικού Δικαίου στο οποίο θα υπαχθούμε) της χρήσης ΟΠΛΩΝ σε θέματα βίαιης αντίστασης σε κατασχετήριες αποφάσεις.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής Νίκης!

 

Ηλίας Μαρκόπουλος
Πρόεδρος Νέας Ελλάδας

 

Go to top