Ο Λοβέρδος απειλεί τους Έλληνες με εμφύλιο και το πολίτευμα με εκτροπή

Ο, «δεν υπάρχει σάλιο», Λοβέρδος, απείλησε με «μακελειό» αν τολμήσουν να σύρουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο προφανώς προβληματικός συνταγματολόγος, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής, προχώρησε σε μία επίδειξη προκλητικότητας και ψευτοτσαμπουκά, προκαλώντας την ίδια την δημοκρατία.

Δυστυχώς, η συνέργεια, η συνενοχή και η απόλυτη σύμπλευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου που με τη σειρά της αποτελεί την φυσική προέκταση του Παπανδρεϊσμού, αποκλείει την πολιτική διαπόμπευση και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παραδειγματική τιμωρία του Λοβέρδου.

 

Ζώντας μοναδικές στιγμές πολιτικής αυθαιρεσίας, έχουμε πλέον περάσει στο στάδιο της «παρά πέντε» εκτροπής του πολιτεύματος, από τσαμπουκάδες τύπου Λοβέρδου. Ας μην ανησυχεί, όμως ο δακρύβρεχτος υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης. Με την συγκεκριμένη του πρόκληση κατά των Ελλήνων, έβαλε υποψηφιότητα για το Ειδικό Δικαστήριο. Κανείς δεν προκαλεί τους Έλληνες ατιμωρητί. Και η τιμωρία έρχεται καλπάζοντας προς το μέρος τόσο του πολλά βαρύ τσαμπουκά Λοβέρδου, αλλά και προς όλους όσους ενέπαιξαν τον Ελληνικό λαό. Η προκλητικό προς το πολίτευμα συμπεριφορά του Λοβέρδου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύφους και του ήθους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Αυτοί που απειλούν με εμφύλιο, τολμούν υποκρινόμενοι να εμφανίζονται και ως σωτήρες της χώρας, αλλά και ως φανατικοί υποστηρικτές της Δημοκρατίας! Προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Δημοκρατία.

Η Νέα Ελλάδα περιμένει την παρέμβαση κάποιου εισαγγελέα ή ακόμη και του προέδρου του Αρείου Πάγου. Η Δικαιοσύνη, παρά τα προβλήματά της, πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος της. Η απειλή για εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, αποτελεί πράξη κατά της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας, κατά του Συντάγματος και του πολιτεύματος και πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα, πριν υπάρξουν μεγαλύτερες – έμπρακτες παρεκτροπές από πολιτικούς τύπου Λοβέρδου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

Οι δηλώσεις Λοβέρδου

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα, που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει προς το να μη γονατίσει, θα γίνει μακελειό. Σας το δηλώνω αυτό κατηγορηματικά, γιατί όλα αυτά από τα οποία η Ελλάδα είναι συνηθισμένη επί δύο αιώνες είναι δραματικό να επαναληφθούν τώρα.

Και απευθύνομαι, επειδή αισθάνομαι ότι έχω ένα σχετικό δικαίωμα προς την ΝΔ, να της πω, μιλά ένας άνθρωπος που όταν το ΠΑΣΟΚ με τον αέρα του νικητή των εκλογών μιλούσε για εξεταστική στην οικονομία, ήμουν εκείνος που βγήκε και διαφώνησε δημόσια αμέσως με τον κ. Παπανδρέου. Είχα πει «όχι». Γιατί η χώρα πρέπει να κοιτάξει τα προβλήματά της, όπως και τώρα αυτό πρέπει να κάνει – είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές – και όχι όλα τα άλλα.

Είμαι αμετακίνητος σ’ αυτό. Έχω εμπειρία 12 ετών από το κοινοβούλιο, από το τι γίνεται όταν μία κυβέρνηση χάνει, ένα κόμμα χάνει και ένα άλλο κόμμα κερδίζει. Ξέρω το κλίμα. Και επίσης άλλα 20 χρόνια τα έχω μελετήσει ως συνταγματολόγος και έχω γράψει και σχετικά βιβλία επ’ αυτού. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί το ελληνικό ταμπεραμέντο στο πολιτικό επίπεδο όταν ένα κόμμα κερδίζει τις εκλογές».

 

 

Go to top