ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ

 

Διανύουμε μια περίεργη και δύσκολη εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζούμε σε περίοδο μεγάλης ρευστότητας. Όλα βρίσκονται σε κρίση και όλα είναι κρίσιμα. Η χώρα πρέπει να αναζητήσει σταθερές που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές τοπίο. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ξανασκεφτούμε τη θέση και τη προοπτική της χώρας, τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της προσανατολισμό.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Απαιτείται να χαράξουμε νέα στρατηγική προοπτική που θα μας απομακρύνει από τους κινδύνους των λανθασμένων χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Κάθε καθυστέρηση ο ελληνισμός θα την πληρώσει ακριβά.

Η θέση της Ελλάδας στη παγκόσμια σκακιέρα, στην Ευρώπη και στην Διαβαλκανική συνεργασία, εντάσσονται σε αυτές τις επιλογές, αλλά και σε ένα συνολικό, εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τον διεθνή μας ρόλο. Οι ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη την προσεχή δεκαετία θα είναι ραγδαίες και ιδιαίτερα εθνικά επώδυνες για όσους δεν τοποθετηθούν εγκαίρως και κατάλληλα.

Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν σήμερα τη στρατηγική των παγκόσμιων εξελίξεων θέλουν να σχεδιάσουν και να καθοδηγήσουν αυτά που έρχονται. Στον ίδιο χρόνο φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Ρωσίας, αλλά και των αναδυομένων χωρών (Κίνας, Ινδίας και λοιπών), ως πρωταγωνιστών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ή ως μεγάλων περιφερειακών δυνάμεων, ουσιαστικά ως νέων υπερδυνάμεων με όλη τη σημασία και με ότι αυτό σημαίνει.

Η ταχύτητα των εξελίξεων και των αλλαγών θα συντελεστεί με ασύλληπτους ρυθμούς σύμφωνα με την επεξεργασία των νέων στρατηγικών δεδομένων, κυρίως των οικονομικών αλλά και των ενεργειακών, στρατιωτικών και πολιτικών που θα καθοδηγήσουν τις εξελίξεις.

Στο νέο αυτό σκηνικό που δημιουργείται και στήνεται, ο Ελληνισμός πρέπει να επανακάμψει ως ισχυρή και σύγχρονη δύναμη και ως αξιόπιστος συνομιλητής. Οι καιροί αλλάζουν. Οι ευκαιρίες επανέρχονται και δεν πρέπει να μας βρουν ανέτοιμους, ούτε αναποφάσιστους και κυρίως ούτε διχασμένους, για να μην φανούμε ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Πρέπει σύντομα να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα με συγκροτημένη παραγωγική βάση, με σύγχρονη δημόσια διοίκηση, σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, σύγχρονη παιδεία και όλα αυτά να στηρίζονται σε μια σύγχρονη οικονομία, με δομές που να διασφαλίζουν συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Η σύνδεση εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής πολιτικής θεωρείται δεδομένη.

Αυτές τις εξελίξεις μπορούν να εγγυηθούν μόνο νέες πολιτικές δυνάμεις απαλλαγμένες από πολιτικές σκιές εθνικής μειοδοσίας, όπως είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, για να πραγματοποιήσουμε ως χώρα και ως έθνος το άλμα προς τα εμπρός.

Για να γίνει πράξη αυτή η ιστορική δυνατότητα οφείλουμε να απαλλαγούμε από τη δήθεν μεταπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα που την υπηρέτησαν, που απεδείχθησαν εστίες διαφθοράς και λεηλασίας του δημοσίου χρήματος και που κινήθηκαν στα όρια της εθνικής προδοσίας από τους δήθεν πολιτικούς της μίζας και της αρπαχτής.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι η πρόταση και η προοπτική που θα σηματοδοτήσει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ασκώντας εξωτερική πολιτική με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Μέσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς συνθήκες και τις δημιουργούμενες νέες καταστάσεις, το δικό μας όραμα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ισχυρής και ενωμένης Ελλάδας, ως ενιαίας εθνικής, πολιτικής και οικονομικής οντότητας, μέσα στη νέα δημιουργούμενη παγκόσμια πραγματικότητα.

Η Ελλάδα θα αναδυθεί ως νέα πνευματική, πολιτιστική και ηθική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως της πρέπει και της αξίζει. Έχουμε τις δυνατότητες να καταστίσουμε τη χώρα  γεωστρατηγικά ισχυρή δύναμη.

Διακόσια χρόνια μετά τη χάρτα του Ρήγα και τον ιστορικό ρόλο του ελληνισμού, αναδύεται στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ως νέα πατριωτική, πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όραμα πολλών γενεών Ελλήνων. Για μια Ελλάδα που να ανήκει πραγματικά στους Έλληνες, για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη, για μια Ελλάδα που θα έχει τη θέση και τον ρόλο που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ χωρίς να σκεφθεί κόπους, θυσίες και προσπάθειες, αξιοποιώντας όλες τις φυσικές, πνευματικές, πολιτιστικές, ιστορικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και του λαού θα οδηγήσει την Ελλάδα στα ιστορικό της πεπρωμένο.

Η εξωτερική πολιτική μας βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στην πλήρη εφαρμογή του. Υπέρτατος σκοπός μας είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και η ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας σε όλες τις ενώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς. Η καλλιέργεια σχέσεων φιλίας με όλες τις χώρες με αμοιβαίο σεβασμό θα αποτελεί διαρκή στόχο της εξωτερικής μας πολιτικής. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της. Η οικονομική διπλωματία τοποθετείται στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής μας, αξιοποιώντας τα δεδομένα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Με στόχο την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μέσα από διεθνή συνεργασία, όπου και αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, με γνώμονα πάντοτε τη διασφάλιση πάνω από όλα του εθνικού συμφέροντος και του συμφέροντος του λαού.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς οικονομικές συνθήκες και στρατηγικές ανάπτυξης, η επιδίωξή μας θα είναι η χώρα να βρίσκεται συνεχώς στον πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών.

Όραμά μας η δημιουργία μιας ισχυρής και σύγχρονης Ελλάδας που να ανήκει στους Έλληνες και να ελέγχεται από τους πολίτες της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες και αρχές της, έχοντας επίγνωση της πνευματικής, πολιτιστικής και ηθικής μας κληρονομιάς που εδράζεται στην αδιαιρετότητα, οικουμενικότητα και διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τις ελπίδες του ελληνισμού για έναν καλύτερο κόσμο, προσπαθώντας να κάνει τα όνειρα πολλών γενεών Ελλήνων πραγματικότητα.

 ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Go to top