ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Για μια Ελλάδα Αρχών και Αξιών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γράφει ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διδάκτωρ Οικονομολόγος - Δικηγόρος

 

 

 

Η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων οδηγεί τη χώρα σε πλήρη κατάρρευση. Η ανάπτυξη θα παραμείνει για χρόνια όνειρο θερινής νυκτός. Ο λόγος ΑΕΠ/χρέους, η ανεργία, η φτώχεια, το ξύρισμα μισθών και συντάξεων, σε συνεχή και αλματώδη αύξηση. Η κατάργηση του συστήματος υγείας, του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας δωρεάν παιδείας σε εξέλιξη. Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Αν δεν αλλάξουμε πορεία τώρα, θα έρθουν ημέρες και χρόνια πολύ δύσκολα.

 

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

 

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ προτείνει τη μετάβαση στη ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ η πορεία της οποίας θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Αν λάβουμε το μήνυμα της εποχής και για να κερδίσουμε το στοίχημα της ισότιμης ύπαρξης, μέσα στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο γίγνεσθαι, πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και τις αντιλήψεις της κοινωνίας στη ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και το κράτος να δομήσει το αναγκαίο και απαραίτητο εκείνο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλίσει τον ομαλό τρόπο μετάβασης στις πολύ μεγάλες αλλαγές που θα απαιτηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ως έννοια και ως περιεχόμενο διαχέεται στο σύνολο της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας, δημιουργώντας τις ικανές και αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις μιας σύγχρονης οικονομικής ανάπτυξης.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ έχει ως πυλώνα στήριξης τη γνώση, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, στηρίζεται στην εφαρμογή τη υψηλής τεχνολογίας, (ψηφιακή, πληροφορίες, επικοινωνίες). Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ που μόνο η νέα οικονομία μπορεί να επιφέρει στη χειμαζόμενη και ευρισκόμενη σε λήθαργο και σε κώμα ελληνική οικονομία.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ συνειδητοποίησε ότι είναι καιρός να ξεκινήσει την οργάνωση και οικοδόμηση της ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ο μόνος δρόμος για να επανιδρυθεί στην πράξη το κράτος. Οδηγηθήκαμε σε αυτό το συμπέρασμα μετά την αποδεδειγμένη αδυναμία των πολιτικών της δήθεν μεταπολίτευσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ επιδιώκει μια οικονομία κοινωνικά υπεύθυνη που να βασίζεται σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με ισότιμη συμμετοχή των συντελεστών παραγωγής και μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας έναντι των ανταγωνιστών της.

Το όραμά μας, μια πολιτική και θεσμική μεταρρύθμιση με νέο τραπεζικό σύστημα που θα πρωταγωνιστήσει στη στήριξη της νέας οικονομίας, της θεσμικής ανάπτυξης, της κοινωνικής και περιβαλλοντικής προστασίας. Προτείνουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που να αναδιανέμει την απασχόληση, την κατανάλωση και να οδηγεί τις επενδύσεις στους στρατηγικούς στόχους της αναπτυξιακής πολιτικής, ενισχύοντας την απασχόληση, με γρήγορους ρυθμούς και οδηγώντας την ανεργία σε μηδενικό ποσοστό.

Εθνική στρατηγική με άμεση συστημική αλλαγή και διασφαλισμένη βιώσιμη πορεία.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει ευημερία και εργασία για όλους.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει συνεχής ανάπτυξη.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει συνεχής δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει συνεχή αύξηση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας παράλληλα με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει συνεργασία δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει πλήρη εξαφάνιση της ανεργίας των νέων και της ανεργίας των γυναικών.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει, ΟΧΙ στην κοινωνικοποίηση των ζημιών και την ιδιωτικοποίηση των κερδών, αλλά σε ριζικές αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει προστασία του πολίτη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους μεσάζοντες, τα καρτέλ και τις πολυεθνικές.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο οικονομικό σύστημα ότι δεν θα αναπαραχθούν τα λάθη του παρελθόντος και θα βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας εξυπηρετώντας τον άνθρωπο, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης για όλους. Η βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για βαθειά αλλαγή.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ βρίσκεται μακριά από συντεχνιακές λογικές, τη καθοδήγηση εργατοπατέρων και το πατρονάρισμα συνδικαΛΗΣΤΩΝ.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στηρίζεται στην αρμονική  συνεργασία της δημόσιας οικονομίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο υγιές επιχειρείν και στους  υγιείς επιχειρηματίες.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει να συνδυάσουμε τα καλύτερα του καπιταλισμού με εκείνα του σοσιαλισμού. 

Η μετάβαση στη ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ βασίζεται σε ένα σταθερό, επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον. Βασίζεται σε ένα νέο τραπεζικό σύστημα προσαρμοσμένο στους κανόνες της κοινωνικής ευημερίας, εργαλείο για κοινωνική δικαιοσύνη  και αξιοκρατία, στην υπηρεσία του πολίτη και της πατρίδας.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αποτελεί προϋπόθεση για το χτίσιμο της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και  την επανίδρυση του κράτους στην πράξη.

Έτσι θα χτίσουμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. 

 

Go to top