ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ''ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ '' ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ''

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ.

 • Επανασχεδιασμός της αμυντικής στρατηγικής της χώρας προσαρμοσμένης στα νέα παγκόσμια δεδομένα και την νέα τεχνολογία.
 • Πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών των υπηρετούντων και των αποστράτων κατ’ αρχήν στο ύψος των προ των μνημονίων επιπέδων.
 • Δημιουργία ανώτατης στρατιωτικής ακαδημίας στην οποία θα υπάγονται οι στρατιωτικές σχολές όλων των βαθμίδων με σύγχρονη αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών.
 • Αναβάθμιση των κριτηρίων επιλογής των υποψήφιων μαθητών, οι οποίοι θα εισάγονται με εξετάσεις που θα διεξάγει η Ανώτατη Στρατιωτική Ακαδημία και όχι μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
 • Αξιοκρατία στην εξέλιξη και συνεχή αξιολόγηση και εκπαίδευση των στελεχών σε σχολές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
 • Επιστροφή στο ΥΠΕΘΑ και επανεργοποίηση όλων των στρατοπέδων που δόθηκαν σε διάφορους φορείς, καθώς και όλων των περιουσιακών στοιχείων και άμεση επαναλειτουργία της Γενικής Τράπεζας που ανήκε εξ ολοκλήρου στις ένοπλες δυνάμεις.
 • Ίδρυση τράπεζας Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Μεταφορά όλων των στρατιωτικών σχολών στη Θράκη – Μακεδονία – Ήπειρο και Νησιά.
 • Αύξηση των αμυντικών δαπανών αρχικά στο 5% του ΑΕΠ με τάση ανόδου σταδιακά. Αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας – στην έρευνα και τεχνολογική πρόοδο – στην αύξηση της απασχόλησης – στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη – και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας όπου θα υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
 • Δημιουργία μεγάλης αμυντικής βιομηχανίας που θα κατασκευάζει από στολές μέχρι τον πιο εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Η αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας θα έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία. Θα συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας με ταυτόχρονη τόνωση της οικονομίας διεκδικώντας σε συνεργασία με διεθνείς αμυντικούς οίκους ένα μερίδιο όχι μόνο των εγχώριων αλλά και των διεθνών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την απεξάρτηση των ενόπλων δυνάμεων από τους ξένους προμηθευτές. Θα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θέσεων εργασίας και με διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης και προσόντων με θετικές επιπτώσεις  για την μείωση της ανεργίας.
 • Εκσυγχρονισμός των στρατιωτικών νοσοκομείων – των λεσχών – των πρατηρίων – των καταλυμάτων – των ΚΑΑΥ με σύγχρονο εξοπλισμό. Η χρήση των ανωτέρω θα γίνεται αποκλειστικά από στρατιωτικούς των κλάδων και των οικογενειών τους.
 • Αναβάθμιση ποιοτική, ποσοτική, αλλά και του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας και άμυνας σε κάθε απειλή.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ 

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 
ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 
ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ τιμά τους υπηρετούντες σ’ αυτές και θα έχουν την θέση που τους πρέπει με δόξα και τιμή.

Αποτελούν την ΕΛΠΙΔΑ του ΕΘΝΟΥΣ, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στις νέες ιστορικές εξελίξεις που έρχονται για την ΕΛΛΑΔΑ και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Αυτές θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και θα στηρίξουν το ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ γενεών ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ  ''ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''

ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ '' ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ '' 

 

Go to top