ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείχνουμε τον δρόμο προς το μέλλον ...

Η ΕΞΟΔΟΣ απο την κρίση απαιτεί 
εθνική συνείδηση, πατριωτικό φρόνημα, γεωπολιτική σκέψη
και ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .

   Υπάρχει ένα άυλο αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωση και την ιστορική συνέχεια των λαών, ιδίως αυτών που δεν διαθέτουν άφθονους υλικούς πόρους και πλούτο. Το αγαθό αυτό είναι η Εθνική Αξιοπρέπεια, που διασώζει ατομικά και συλλογικά τους πολίτες μίας χώρας από την απαξίωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό, το ψυχικό σκότος, και μεσοπρόθεσμα από την δουλεία και μακροπρόθεσμα από τον εκμηδενισμό τους.
Διανύουμε μια περίεργη και δύσκολη εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζούμε σε περίοδο μεγάλης ρευστότητας. Όλα βρίσκονται σε κρίση και όλα είναι κρίσιμα. Η χώρα πρέπει να αναζητήσει σταθερές που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές τοπίο. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ξανασκεφτούμε τη θέση και την προοπτική της χώρας, τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της προσανατολισμό. Σε αυτή την χρονική στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Απαιτείται να χαράξουμε νέα στρατηγική προοπτική που θα μας απομακρύνει από τους κινδύνους των λανθασμένων χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Κάθε καθυστέρηση ο ελληνισμός θα την πληρώσει ακριβά.


Η θέση της Ελλάδας στη παγκόσμια σκακιέρα, στην Ευρώπη και στην Διαβαλκανική συνεργασία, εντάσσονται σε αυτές τις επιλογές, αλλά και σε ένα συνολικό, εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τον διεθνή μας ρόλο. Οι ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη την προσεχή δεκαετία θα είναι ραγδαίες και ιδιαίτερα εθνικά επώδυνες για όσους δεν τοποθετηθούν εγκαίρως και κατάλληλα.
Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν σήμερα τη στρατηγική των παγκόσμιων εξελίξεων θέλουν να σχεδιάσουν και να καθοδηγήσουν αυτά που έρχονται. Στον ίδιο χρόνο φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Ρωσίας, αλλά και των αναδυομένων χωρών (Κίνας, Ινδίας και λοιπών), ως πρωταγωνιστών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ή ως μεγάλων περιφερειακών δυνάμεων, ουσιαστικά ως νέων υπερδυνάμεων με όλη την σημασία και με ότι αυτό σημαίνει.
Η ταχύτητα των εξελίξεων και των αλλαγών θα συντελεστεί με ασύλληπτους ρυθμούς σύμφωνα με την επεξεργασία των νέων στρατηγικών δεδομένων, κυρίως των οικονομικών αλλά και των ενεργειακών, στρατιωτικών και πολιτικών που θα καθοδηγήσουν τις εξελίξεις.
Στο νέο αυτό σκηνικό που δημιουργείται και στήνεται, ο Ελληνισμός πρέπει να επανακάμψει ως ισχυρή και σύγχρονη δύναμη και ως αξιόπιστος συνομιλητής. Οι καιροί αλλάζουν. Οι ευκαιρίες επανέρχονται και δεν πρέπει να μας βρουν ανέτοιμους, ούτε αναποφάσιστους και κυρίως ούτε διχασμένους, για να μην φανούμε ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.
Πρέπει σύντομα να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα με συγκροτημένη παραγωγική βάση, με σύγχρονη δημόσια διοίκηση, σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, σύγχρονη παιδεία και όλα αυτά να στηρίζονται σε μια σύγχρονη οικονομία, με δομές που να διασφαλίζουν συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Η σύνδεση εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής πολιτικής θεωρείται δεδομένη.
Αυτές τις εξελίξεις μπορούν να εγγυηθούν μόνο νέες πολιτικές δυνάμεις απαλλαγμένες από πολιτικές σκιές εθνικής μειοδοσίας, όπως είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, για να πραγματοποιήσουμε ως χώρα και ως έθνος το άλμα προς τα εμπρός.
Για να γίνει πράξη αυτή η ιστορική δυνατότητα οφείλουμε να απαλλαγούμε από την δήθεν μεταπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα που την υπηρέτησαν, που απεδείχθησαν εστίες διαφθοράς και λεηλασίας του δημοσίου χρήματος και που κινήθηκαν στα όρια της εθνικής προδοσίας από τους δήθεν πολιτικούς της μίζας και της αρπαχτής.
Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι η πρόταση και η προοπτική που θα σηματοδοτήσει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ασκώντας πολιτική με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Μέσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς συνθήκες και τις δημιουργούμενες νέες καταστάσεις, το δικό μας όραμα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ισχυρής και ενωμένης Ελλάδας, ως ενιαίας εθνικής, πολιτικής και οικονομικής οντότητας, μέσα στη νέα δημιουργούμενη παγκόσμια πραγματικότητα.
Η Ελλάδα θα αναδυθεί ως νέα πνευματική, πολιτιστική και ηθική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως της πρέπει και της αξίζει.
Έχουμε τις δυνατότητες να καταστήσουμε τη χώρα γεωστρατηγικά ισχυρή δύναμη με εθνική συνείδηση ,με πατριωτικό φρόνημα, με γεωπολιτική σκέψη και ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .

Δρ. ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

 

Go to top