1. ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ

 

 

Τα γεγονότα, την διεθνή πολιτική αν τα ερμηνεύουμε χωρίς να κατανοούμε τις στρατηγικές παραμέτρους που τα προσδιορίζουν, καθώς και τα αξιώματα που διέπουν τις λειτουργίες κάθε κρατοκεντρικού συστήματος, τότε οδηγούμεθα σε ιστορική παγίδευση που θα είναι αυτοκτονική χωρίς επιστροφή και με εθνική καταστροφή.

Εάν λοιπόν στην ανάλυση της διεθνούς πολιτικής κάνεις λάθος διάγνωση, σημαίνει λάθος αντιμετώπιση. Και ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω καταιγιστικών μεγάλων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων σηματοδοτούν ιστορικό θάνατο.

Σε ένα τέτοιο παγκόσμιο περιβάλλον που οι ισχυροί επιδιώκουν να επιβάλλουν την θέλησή τους και τα συμφέροντά τους, όσες χώρες θέλουν να επιβιώσουν ασφαλώς και ευημερώντας, οφείλουν να γνωρίζουν το αξίωμα ότι δίκαιο έχει όποιος έχει ίση δύναμη. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται ή εξοντώνεται.

Στη διεθνή πολιτική δίκαιο έχει όποιος έχει δύναμη.
Για να επιβιώσεις και να ασκήσεις τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, το επιτυγχάνεις μόνο όταν τουλάχιστον διαθέτεις ίση δύναμη.
Όταν έχεις μια αξιόπιστη και αποτελεσματική ανασχετική, αποτρεπτική στρατηγική.

 

Εάν τα συμφέροντα εγείρουν αναθεωρητικές αξιώσεις και απειλές και αμφισβητούν την διεθνή τάξη, τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, τις αποφάσεις διεθνών οργανισμών και το διεθνές δίκαιο, η έκβαση των διακρατικών διαφορών εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον συσχετισμό δυνάμεων.
Με κανέναν άλλον τρόπο δεν θα απαλλαγούμε από τα αίτια ανταγωνισμών και διενέξεων και κάθε μορφής διεκδικήσεων.
Όλα τα υπόλοιπα οδηγούν στην απώλεια ή τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και εθνικού εδάφους. Κανένας διεθνής οργανισμός και κανένα διεθνές δικαστήριο και καμία ένωση δεν πρόκειται να σε προστατεύσει ή να σε δικαιώσει εάν δε διαθέτεις τουλάχιστον ίση δύναμη.

Όχι άλλες ψευδαισθήσεις και παραμύθια.
Ο Ελληνισμός τα έχει πληρώσει ακριβά.
Η Ελλάδα έχει απέναντι της ένα αναθεωρητικό, λεηλατικό και εγκληματικό κράτος.
Η αντιμετώπισή του γίνεται μόνο με την ισορροπία δυνάμεων, αυστηρή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας χωρίς αναστολές, χωρίς συμβιβασμούς, με αποφασιστικότητα και ανασχετική αποτρεπτική στρατηγική.
Πρέπει να μπει τέλος στα ψέματα και τα παραμύθια προς τον λαό και τις συνεχείς υποχωρήσεις με αντάλλαγμα την νομή της εξουσίας.


Μεγάλη προδοσία προ των πυλών
Ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες με την ιστορική φράση, «Η Κύπρος κείται μακράν».
Είναι φανερό ότι κάποια οργανωμένα συμφέροντα εντός και εκτός της Ελλάδας σύρουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό σε εξαφάνιση.
Στην παρούσα χρονική στιγμή, ο παλαιοκομματισμός πρέπει να αντιληφθεί ότι Καζάν – Καζάν, συνεκμετάλλευση, συνδιαχείριση, έντιμος συμβιβασμός, Χάγη, αποτελούν αυτοκτονικό σύνδρομο που θα μας οδηγήσει σε εθνική καταστροφή.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η Ελλάδα και ο ελληνισμός αισθάνομαι πατριωτικό καθήκον να καταθέσω στο βωμό του εθνικού συμφέροντος τις προτάσεις και τις απόψεις μου, θέλοντας να σηματοδοτήσω μία εντελώς νέα πορεία για την Ελλάδα, τη δημιουργία μιας Νέας Ελλάδας.

Όχι στην Ελλάδα της φτώχειας, των χρεών, των δανείων, των μνημονίων, των σβησμένων καμινάδων, των λουκέτων, της αποβιομηχανοποίησης, της διάλυσης του κρατικού μηχανισμού, του δημογραφικού μαρασμού, της εγκατάλειψης, της μετανάστευσης του αύριο (των νέων μας), του κομματικού κράτους, των δικών μας και των άλλων, της αδικίας, των συμβιβασμών, του ξεπουλήματος των πάντων και των ορδών των λαθρομεταναστών.

Στη διεθνή πολιτική και στο διεθνές περιβάλλον δεν κυριαρχούν οι φιλίες, αλλά τα συμφέροντα.
Θα επιβιώσεις μέσα στο διεθνές σύστημα μόνο και αν διαθέτεις ίση δύναμη.
Οι πολιτικοί, όπως και οι αξιωματικοί όλων των κλάδων πρέπει να γνωρίζουν ότι η ισορροπία με τον αντίπαλο στηρίζετε σε δύο βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, στην ποιότητα και δεύτερον στην ποσότητα του εξοπλισμού, αλλά και του προσωπικού. Την ποιότητα την καθορίζει η τεχνολογία των εξοπλισμών και η υψηλού επιπέδου συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, τη δε ποσότητα την καθορίζει ο αντίπαλος (ίση δύναμη). Σήμερα, υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας στα θέματα αυτά και πρέπει να μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία για το παρόν και το μέλλον.
Η ισορροπία δυνάμεων (ίση δύναμη) έχει ανατραπεί προ πολλού χρόνου, με αποκλειστική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού.

Η διεύρυνση του εξοπλιστικού χάσματος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αποτελεί ένα από τα προβλήματα που μαζί με την συνεχή υποχωρητικότητα μεγεθύνονται τις τελευταίες δεκαετίες.
Η στάση της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ και γενικά όλων των συμμάχων μας, πρέπει να μας οδηγεί σε σκεπτικισμό.
Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι στο μόνο που μπορεί να στηρίζεται είναι η τήρηση του αξιώματος της ίσης δύναμης.
Αυτό σημαίνει αύξηση και εκσυγχρονισμό άμεσα του εξοπλισμού και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση και μεγέθυνση της αμυντικής βιομηχανίας της. Αύξηση της στρατιωτικής θητείας, συγχρόνως με την στράτευση των γυναικών και αύξηση των αμυντικών δαπανών στο πενταπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ από το σημερινό σε πρώτη φάση, με αυξητική τάση, ώστε να εφαρμόσει το αξίωμα της ίσης δύναμης.
Σε αυτή τη χρονική στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Απαιτείται να χαράξουμε νέα εθνική στρατηγική, με προοπτική που θα μας απομακρύνει από τους κινδύνους των λανθασμένων χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Η μεγάλη ώρα είναι τώρα.
Κάθε καθυστέρηση η Ελλάδα και ο ελληνισμός θα την πληρώσουν ακριβά.

'' Μονάχη έγνοια μου
Η Πατρίδα μου και η γλώσσα μου ‘’
«Όλα για την Ελλάδα»

Δρ. Ηλίας Μαρκόπουλος
Δικηγόρος – Οικονομολόγος
Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος

 

 

 

 

Go to top